Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 5 olas
- 125 g cukura
- 125 g miltu
- 1 ēdamkarote kakao
Krēmam:
- 200 g vārīta iebiezinātā piena
- 200 g sviesta
- 50 g kakao
- 10 g augu eļļas
Cukura sīrupam:
- 75 g cukura
- 75 ml ūdens
- 20 ml konjaka
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, tad pievieno izsijātus miltus un kakao, rūpīgi samaisa.
- Iegūto mīklu ieklāj 18 cm lielā kūkas veidnē un cep 180°C temperatūrā 20 minūtes vai līdz kūkā iedurts irbulītis iznāk ārā neaplipis.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ iebiezināto pienu un sviestu, tad pievieno kakao un augu eļļu.
- Cukura sīrups: Nelielā katliņā izkausē cukuru, tad pievieno ūdeni un konjaku. Atdzesē.
- Gatavo biskvītu izņem no veidnes un atdzesē, tad horizontāli sagriež 3 kārtās.
- Katru kārtu piesūcina ar cukura sīrupu un apziež ar krēmu.
- Atlikušo krēmu pārklāj pār kūkas virsmu un sāniem.
- Torti rotā ar šokolādes gabaliņiem, valriekstiem, u.c., pēc jūsu gaumes.
- Tad ievieto to ledusskapī un izņem aptuveni 1 stundu pirms pasniegšanas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!