Sastāvdaļas
Mīklai:
- 4 olas
- 100 g cukura
- ½ tējkarotes vaniļas cukura
- 80 g miltu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 ēdamkarote kartupeļu miltu
Krēmam:
- 100 g cukura
- 2 tējkarotes cukura sīrupa
- 200 ml saldā krējuma
- 10 g sviesta
- 30 g rūgtās šokolādes
- naža gals vaniļas cukura
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus samaisa mikserī ar 4 ēdamkarotēm silta ūdens, 50 g cukura un vanilīna šķipsniņu.
- Baltumu saputo ar 50 g cukura un iecilā dzeltenumu masā.
- Miltus sajauc ar kakao, kartupeļiem miltiem un iesijā olu masā. Mīklu rūpīgi samaisa.
- To ielej cepamajā pannā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep 10 minūtes.
- Gatavo biskvītu izgāž uz dvieļa, kas nokaisīts ar cukuru, noņem papīru. Biskvītu sarullē un ļauj tam atdzist.
- Uz pannas karamelizē cukuru, pievieno sīrupu, 40 ml saldā krējuma un sviestu.
- Pieliek šokolādi un vaniļas cukuru.
- Šo masu izlej uz folijas un ļauj sastingt.
- Saputo 16- ml saldā krējuma.
- Sastingušo šokolādes glazūru sasmalcina ar blenderi, pievieno 3 ēdamkarotes saldā krējuma. Pēc tam piemaisa atlikušo saldo krējumu.
- Sarullēto biskvītu atrullē un biezā kārtā uzsmērē šokolādes krēmu.
- Atkal sarullē un uz divām stundām liek ledusskapī.
- Pirms pasniegšanas uzber pūdercukuru, uzrīvē tumšo šokolādi un dekorē ar ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!