Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 125 g miltu
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 60 g sviesta
- 60 g cukura
- 1 ola
- 30 g izkausētas šokolādes
Pildījumam:
- 200 g izkausētas šokolādes
- 300 ml trekna saldā krējuma
- 50 ml piena
- 2 olas
- 100 g cukura
- pāris pilienu vaniļas esences
Pagatavošana
- Miltus izsijā ar kakao pulveri un šķipsniņu sāls.
- Sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno olu, izkausētu šokolādi - kārtīgi samaisa.
- Pakāpeniski pievieno miltu maisījumu - samīca mīklu.
- Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.
- Mīklu atstāj uz 30 minūtēm, tad to izrullē un liek veidnē.
- Veidni ar mīklu liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
- Krāsni uzkarsē līdz 210°C temperatūrai.
- Mīklu sadursta ar dakšiņu, uzklāj foliju vai cepamo papīru, virsū ber pupiņas, zirņus vai rīsus - kā smagumu, lai mīkla nepaceltos.
- Cep 15 minūtes, tad noņem smagumu, turpina cept vēl 5 minūtes, tad pamatni atdzesē pilnībā.
- Samazina krāsns temperatūru līdz 170 grādu temperatūrai.
- 1/3 izkausētās šokolādes uzklāj pamatnei.
- Pienu un saldo krējumu uzvāra, samaisa ar atlikušo šokolādi.
- Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas esenci, samaisa ar šokolādes-piena maisījumu.
- Maisījumu lej pamatnē, cep 170°C temperatūrā, 40-45 minūtes.
- Gatavu pīrāgu pārkaisa ar kakao pulveri.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!