Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 olas
- 100 g cukura
- 100 g miltu
- 1/3 tējkarotes dzeramās sodas (atšķaidīta etiķī)
Pildījumam:
- 300 g svaigu zemeņu
- 1 kivi
- 1 banāns
- 250 g konservētu ananāsu gabaliņi
- 500 ml skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes želatīna
- 1 ēdamkarotes auksta ūdens
- 1 glāze cukura
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno miltus un sodu.
- Visu rūpīgi samaisa un ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 160°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un sagriež nelielos kubiņos.
- Pildījums: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj to uzbriest apmēram 30 minūtes.
- Zemenes nomazgā, kivi un banānus nomizo, no ananāsiem nolej sīrupu.
- Visus augļus sagriež mazākos gabaliņos un šķēlītēs.
- Stikla bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi tā, lai plēve kārātos pār malām.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē ūdens peldē.
- Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru un pakāpeniski pievieno izkausēto želatīnu.
- Daļu augļus rūpīgi uzkārto stikla bļodas pamatnē.
- Nedaudz skābā krējuma masas pārlej pār augļiem, tad izkārto biskvīta un augļu gabaliņus.
- Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas.
- Nolīdzina kūkas virsmu un ievieto to ledusskapī uz nakti.
- Nākamajā dienā stikla bļodu iemērc karstā ūdenī, lai kūka atlektu no malām.
- Apgāž to un izņem kūku, rūpīgi noņem plēvi.
- kūku dekorē ar piparmētru lapiņām, citrona šķēlītēm vai pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!