Skābā krējuma – augļu kūka „Tropikana”

Skābā krējuma – augļu kūka „Tropikana” Foto: Skābā krējuma – augļu kūka „Tropikana”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 1 olas
  • 100 g cukura
  • 100 g miltu
  • 1/3 tējkarotes dzeramās sodas (atšķaidīta etiķī)

Pildījumam:

  • 300 g svaigu zemeņu
  • 1 kivi
  • 1 banāns
  • 250 g konservētu ananāsu gabaliņi
  • 500 ml skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes želatīna
  • 1 ēdamkarotes auksta ūdens
  • 1 glāze cukura

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno miltus un sodu.
  2. Visu rūpīgi samaisa un ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Cep 160°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
  4. Gatavo biskvītu atdzesē un sagriež nelielos kubiņos.
  5. Pildījums: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj to uzbriest apmēram 30 minūtes.
  6. Zemenes nomazgā, kivi un banānus nomizo, no ananāsiem nolej sīrupu.
  7. Visus augļus sagriež mazākos gabaliņos un šķēlītēs.
  8. Stikla bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi tā, lai plēve kārātos pār malām.
  9. Uzbriedināto želatīnu izkausē ūdens peldē.
  10. Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru un pakāpeniski pievieno izkausēto želatīnu.
  11. Daļu augļus rūpīgi uzkārto stikla bļodas pamatnē.
  12. Nedaudz skābā krējuma masas pārlej pār augļiem, tad izkārto biskvīta un augļu gabaliņus.
  13. Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas.
  14. Nolīdzina kūkas virsmu un ievieto to ledusskapī uz nakti.
  15. Nākamajā dienā stikla bļodu iemērc karstā ūdenī, lai kūka atlektu no malām.
  16. Apgāž to un izņem kūku, rūpīgi noņem plēvi.
  17. kūku dekorē ar piparmētru lapiņām, citrona šķēlītēm vai pēc savas gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes