Sastāvdaļas
- 4 ēdamkarotes sāls
- 1,5 ēdamkarotes cukura
- 80 ml spirta etiķa
- 1 tējkarote koriandra
- 6 kadiķogas
- 2 krustnagliņas
- 4 smaržīgo piparu graudiņi
- 1/2 tējkarotes melno piparu graudiņi
- 3 lauru lapas
- 2 svaigas vai saldētas siļķes
Pagatavošana
- Sālījums 1 l ūdens.
- Marinēšanas laiks 48 stundas.
- Visas sālījuma sastāvdaļas un ūdeni lej katlā.
- Uzvāra, maisot, kamēr pilnībā izšķīst sāls un cukurs.
- Noņem no uguns, pilnībā atdzesē.
- Siļķes iztīra, kārtīgi noskalo.
- Siļķes liek katlā, uzlej atdzisušu sālījumu, atstāj uz 48 stundām, ledusskapī, ik pa brīdim zivis apgroza.
- Siļķi pasniedz sagrieztu gabaliņos, rotā ar sarkanā sīpola gredzeniem, aprasina ar saulespuķu eļļu, pievieno citrona sulu un miziņu.
- Sālījumā drīkst uzglabāt ledusskapī, nedēļu, bez sālījuma, katlā - 2 nedēļas.
- Garšīgāka ir, kad trīs dienas ir noturēta sālījumā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!