Siera zupa ar garnelēm un burkāniem

Siera zupa ar garnelēm un burkāniem Foto: Siera zupa ar garnelēm un burkāniem

Sastāvdaļas

  • 500 g kausēta siera
  • 1 tējkarote sāls
  • 400 g kartupeļu
  • 250 g burkānu
  • 400 g attīrītu garneļu
  • 2 tējkarotes kaltētu pētersīļu
  • baltmaizes grauzdiņi

Pagatavošana

  1. Verdošā sālsūdenī izšķīdina kausēto sieru (1,5 l ūdens).
  2. Kartupeļus nomizo, sagriež mazos gabaliņos, liek ūdenī ar sieru.
  3. Vāra 10-15 minūtes, uz vidējas uguns.
  4. Burkānus smalki sarīvē, mazliet apcep augu eļļā, 3-4 minūtes.
  5. Kad kartupeļi ir izvārījušies, zupā liek burkānus un garneles.
  6. Zupu uzvāra, pagaršo, ja nepieciešams, pieber sāli.
  7. Nobeigumā pieber zaļumus, samaisa un noņem no uguns.
  8. Katlam uzliek vāku, atstāj zupu ievilkties 30 minūtes.
  9. Zupu pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes