Sastāvdaļas
- 300 g liellopu gaļas
- 300 g cūkgaļas
- 300 g jebkuras maltās gaļas
- 200 g kūpinātu ribiņu vai šķiņķa
- 200 ml trekna saldā krējuma
- 100 ml kečupa, Tabasko vai šašliku mērces
- 100 g auksti kūpinātas krūtiņas
- 2-3 sīpoli
- 1-2 paprikas
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- garšvielas pēc garšas
- sāls
Pagatavošana
- Dziļā veidnē liek sīki sagrieztu krūtiņu,virsū liek pusi, gredzenos sagrieztu sīpolu, virsū sīpoliem liek sīki sagrieztu liellopu gaļu.
- Uzber garšvielas, sāli, virsū liek vidēja lieluma gabalos sagrieztu papriku.
- Virsū paprikai liek kūpinātas ribiņas vai vidēja lieluma gabalos sagrieztu šķiņķi.
- Virsū ribiņām vai šķiņķim liek 1 lauru lapu.
- Virsū lauru lapai liek malto gaļu un virsū maltajai gaļai liek atlikušos sīpolu gredzenus.
- Virsū atlikušajiem sīpoliem liek sīki sagrieztu cūkgaļu.
- Saldo krējumu samaisa ar tomātu pastu, kečupu, Tabasko vai šašliku mērci - šo maisījumu pārlej gaļai.
- Veidnei cieši uzliek vāku, vai arī cieši nostiprina foliju.
- Cep 190-200°C temperatūrā, 2-2,5 stundas.
- Kad gaļa gatava, uzmanīgi visu samaisa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!