Rupjmaizes biskvīta kūka ar šokolādes krēmu

Rupjmaizes biskvīta kūka ar šokolādes krēmu Foto: Rupjmaizes biskvīta kūka ar šokolādes krēmu

Biskvīta mīklai:
150 g cukura, 125 g labas rudzu rīvmaizes (mums bija “Lāču”), 200 g skābā krējuma, 2 olas, 1 tējkarote dzeramās sodas, 1 tējkarote vaniļas cukura, 1 tējkarote malta kanēļa, šķipsniņa maltu krustnagliņu pēc izvēles, 2 ēdamkarotes kakao pulvera, 1 tējkarote sviesta, 1 tējkarotes rudzu rīvmaizes un 1 tējkarote kakao pulvera formas sagatavošanai.
Pildījumam:
250 ml skābena, bieza ievārījuma (upeņu, brūkleņu, dzērveņu, aprikožu vai cita pēc izvēles), glāzīte aromātiska alkoholiska dzēriena – Rīgas melnā balzama (mums bija ar upenēm), ruma, kalvadosa vai konjaka biskvīta mitrināšanai, bet nav obligāti.
Krēms: 2 olas, 1 ēd.k. miltu, 80 g tumšā šokolāde, cukurs 80 g, 100 ml piens.
Dekorē ar apm. 50 g šokolādes izkausē un pārlej. Tad- var ar trifelēm un to pašu rīvmaizi, kas apgrauzdētā, manā gadījumā- šokolādes dekoriņi, mellenes un rudzupuķu ziedi.

Receptes un foto autore: Māra Skuja

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes