Sastāvdaļas
- 700 g kūpinātu cūkgaļu ribiņu
- 2 kartupeļi
- 2 saujas kaltētu pupiņu
- 1 sauja nevārītu grūbu
- 1 burkāns
- 1 puravs
- 1 sīpols
- gabaliņš selerijas saknes
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 - 3 skābēti gurķi
- sāls
- pipari pēc garšas
- skābais krējums pasniegšanai (pēc izvēles)
Pagatavošana
- Pupiņas iepriekšējā vakarā iemērc ūdenī un pa nakti uzbriedina.
- Grūbas pāris stundas iepriekš uzbriedina.
- Katlā lej ūdeni, ieliek kūpinātas ribiņas un vāra apmēram stundu.
- Tad pievieno gabalos sagrieztu selerijas sakni, puravu, sīpolu, burkānu un ķiploka daiviņas un vāra vēl 15 minūtes, kamēr dārzeņi kļūst mazliet apvārījušies, bet vēl nav gatavi.
- Tad katlā liek uzbriedinātas grūbas un pupiņas. Iepriekš noskalo pirms likšanas katlā.
- Kad zupa uzmet pirmo burbuli, pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un pēc garšas pievieno sāli.
- Vāra uz mazas uguns, līdz visi dārzeņi mīksti.
- Pasniedzot iemaisa sīki sagrieztu gurķi un ja vēlas, pievieno skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!