Pupiņu zupa ar kūpinātu gaļu un skābētiem gurķiem

Pupiņu zupa ar kūpinātu gaļu un skābētiem gurķiem Foto: Pupiņu zupa ar kūpinātu gaļu un skābētiem gurķiem

Sastāvdaļas

  • 700 g kūpinātu cūkgaļu ribiņu
  • 2 kartupeļi
  • 2 saujas kaltētu pupiņu
  • 1 sauja nevārītu grūbu
  • 1 burkāns
  • 1 puravs
  • 1 sīpols
  • gabaliņš selerijas saknes
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 - 3 skābēti gurķi
  • sāls
  • pipari pēc garšas
  • skābais krējums pasniegšanai (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Pupiņas iepriekšējā vakarā iemērc ūdenī un pa nakti uzbriedina.
  2. Grūbas pāris stundas iepriekš uzbriedina.
  3. Katlā lej ūdeni, ieliek kūpinātas ribiņas un vāra apmēram stundu.
  4. Tad pievieno gabalos sagrieztu selerijas sakni, puravu, sīpolu, burkānu un ķiploka daiviņas un vāra vēl 15 minūtes, kamēr dārzeņi kļūst mazliet apvārījušies, bet vēl nav gatavi.
  5. Tad katlā liek uzbriedinātas grūbas un pupiņas. Iepriekš noskalo pirms likšanas katlā.
  6. Kad zupa uzmet pirmo burbuli, pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un pēc garšas pievieno sāli.
  7. Vāra uz mazas uguns, līdz visi dārzeņi mīksti.
  8. Pasniedzot iemaisa sīki sagrieztu gurķi un ja vēlas, pievieno skābo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes