Sastāvdaļas
Sastāvdaļu daudzums ir norādīts formiņai ar diametru 26 cm
Mīklai:
- 150 g sviests
- 120 g cukurs
- 1 tējkarote vaniļas cukurs
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tējkarotes rīvētas citrona miziņas
- 3 olas
- 200 g milti
- 1 tējkarote cepamais pulveris
Meringai:
- 4 olu baltumi
- 150 g pūdercukurs
- 1 ēdamkarote citrona sulas
Pīrāga pildījumam:
- apmēram 250-300 g ķirši
Dekoram:
- mandeļu skaidiņas
Pagatavošana
- Istabas temperatūras sviestu, cukuru, sāli, vaniļas cukuru saputo līdz viendabīgai un gaišai masai.
- Pievieno sarīvētas citrona miziņas, pa vienai olai un turpina putot.
- Pēc tam pievieno miltus, cepamo pulveri un labi iejauc mīklā. Iegūst biezu un gaišu mīklu.
- Ielej mīklu cepamtrauka, izlīdzina, virsū uzber ķiršus un nedaudz tos iespiež mīklā.
- Mīklu liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° un cep apmēram 30-35 minūtes.
- 5 min pirms pīrāga gatavības, olu baltumus kopā ar pūdercukuru un citrona sulu saputo tā, lai masa nav pārāk šķidra un nav pārāk bieza. Jābūt vijīgai un lēni plūstošai masai.
- Pārlej olu baltumus pāri pīrāgam un apber ar mandeļu skaidiņām.
- Liek pīrāgu atpakaļ cepeškrāsnī tajos pašos 180° vēl uz kādām 15-20 min.
Piezīmes: Ķiršus liku saldētos. Tos pat nevajag pirms tam atlaidināt.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne