Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas
- 50 g žāvētu aprikožu
- 50 g valriekstu
- 1 ēdamkarote mīksta sviesta
- 1 tomāts
- 1 sīpols
- 1 saišķītis pētersīļu
- 1 saišķītis bazilika
- 2 ķiploka daiviņas
- timiāns vai rozmarīns svaigs kaltēts
- 2 tējkarotes graudaino sinepju
- 1 ēdamkarote sinepju
- citronpipari pēc garšas
- pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Aprikozes, valriekstus, garšaugus un zaļumus (nelielu daļu atliekot) sasmalcina, sajauc ar citronpipariem, rozmarīnu un/ vai timiānu.
- Maisījumam pievieno mīksto sviestu.
- Katrā filejā horizontāli iegriež nelielu atvērumu. Tālāk griežot to padziļina un paplašina tā, lai veidojas kabata.
- Pieilda kabatas ar sagatavoto mūsu masu.
- Aizsprauž kabatas ar koka irbulīšiem, pārkaisa ar sāli, pipariem pēc garšas.
- Sasmalcina tomātu, vienu ķiploka daiviņu un sīpolu. Visu ieber ietaukotas veidnes dibenā.
- Virsū liek pildītās filejas.
- Sasmalcina atlikušos zaļumus, garšaugus un ķiploka daiviņu. Sajauc ar sāli, pipariem un rīvmaizi. Pievieno un iemaisa sinepes.
- Vistas filejas veidnē pārklāj ar sagatavoto masu. Liek sakarsēta krāsnī un 180 - 200°C temperatūrā cep 25 - 30 minūtes.
Šī recepte patiks ikvienam – gan veselīga ēdiena cienītājiem, gan garšīgi paēst cienītājiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!