Sastāvdaļas
Pankūkām:
- 200 g rīsu miltu (var izmantot arī kviešu)
- 20 g kartupeļu cietes
- 40 g cukura
- 500 ml piena
- 2 olas
- 30 g sviesta
- augu eļļa cepšanai
- šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 200 g trekna biezpiena
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes iebiezinātā piena
- 2 banāni
Mērcei:
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 30 g sviesta
Pagatavošana
- Lielā bļodā samaisa miltus, kartupeļu cieti, cukuru, sāli.
- Pielej pienu un samaisa.
- Pievieno olas, izkausētu sviestu, sakuļ ar putojamo slotiņu.
- Cep pankūkas.
- Gatavo pildījumu - biezpienu samaisa ar skābo krējumu un iebiezināto pienu, uzklāj pankūkām.
- Saliek blakus 2-3 pankūkas, ar maliņām viens otram virsū.
- Uz tuvākās pankūkas malas liek banānu šķēlītes, satin blīvā ruletē, sagriež šķēlītēs.
- Gatavo mērci - visas sastāvdaļas samaisa, lej katliņā, karsē tik ilgi, kamēr mērce kļūst šķidra.
- Ar mērci pārlej ruletes un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!