Sastāvdaļas
- 200 g cepumu
- 125 g sviesta
- 500 g biezpiena
- 350 g bezpiedevu jogurta
- 200 g cukura
- 4 olu dzeltenumu
- 200 g sarkano jāņogu
- 1 glāze jāņogu sulas
- 4 paciņas želatīna
- 50 ml liķiera
- 1 ēdamkarote citrona sulas
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina un sajauc viendabīgā masā ar izkausētu sviestu.
- Masu ieklāj kūkas formas pamatnē un ieliek ledusskapī uz 1 stundu.
- Biezpienu sasmalcina virtuves kombainā un pievieno jogurtu.
- Tad pievieno citrona sulu un cukuru, visu sajauc viendabīgā masā.
- 3 paciņas želatīna pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriesta, tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Lejot šaurā strūklā, pievieno to biezpiena masai un rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju.
- Masu pārklāj pār cepumu pamatni un ievieto visu ledusskapī uz 2 stundām.
- Atlikušo želatīna daudzumu sajauc ar jāņogu sulu un atstāj uzbriest.
- Jāņogas pārlej ar liķieri un uzbriedināto želatīnu, visu pārlej pār kūkas virsmu un ievieto to ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!