Marinētas bērzlapes

Marinētas bērzlapes Foto: Marinētas bērzlapes

Sastāvdaļas

  • bērzlapes (2,5-3 cm diametrā)
  • 1 ēdamkarote 9% etiķa
  • 1 lauru lapa
  • 1 tējkarote sāls
  • krustnagliņas (pēc garšas)
  • melnie pipari graudiņos (pēc garšas)
  • citronskābe (naža gals)

Pagatavošana

  1. Sēnes kārtīgi notīra un liek katlā ar aukstu ūdeni (nedrīkst uzvārīt).
  2. Tad uguni samazina līdz minimumam, pieliek citronskābi (naža galu) un vāra pusstundu.
  3. Kad sēnes ir gatavas, tās izlej caurdurī, lai notek liekais ūdens.
  4. Pēc tam kad liekais ūdens ir notecējis, sēnes liek atpakaļ katlā.
  5. Pārlej tās ar karstu ūdeni, pievieno sagatavotās garšvielas un vāra vēl pusstundu.
  6. Kad viss gatavs, pievieno 1 ēdamkaroti etiķa.
  7. Sēnes ar visām garšvielām liek tīrās sterilizētās burkās.
  8. Uzlej atlikušo marinādi un aizvāko tās. Ja vēlās uzglabāt ilgāku laiku – burkas sterilizē vēlreiz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes