Sastāvdaļas
- 1 vista
- 400 g baltmaizes
- 250 g sīpolu
- 2 ķiploka daiviņas
- 100 g olīvu
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote kaltēta oregano
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Miezerī sasmalcina ķiplokus ar sāli.
- Pieber piparus un samaisa ar olīveļļu.
- Sīpolus nomizo un sagriež gredzenos.
- Vistas gaļu atdala no kauliem.
- Vistas gaļu liek lielā, dziļā bļodā, uzkaisa oregano, uzlej ķiploku maisījumu, visu samaisa.
- Pievieno sīpolus un vēlreiz visu samaisa, atstāj uz 30 minūtēm.
- Maizi sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
- Veidni ietauko ar olīveļļu, izkārto maizi.
- Virsū liek vistas gaļu bez sīpoliem, pārlej ar marinādi.
- Veidni liek 200°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 20 minūtes.
- Kad 20 minūtes pagājušas, veidni izņem, izkārto sīpolu gredzenus virsū vistas gaļai, turpina cept vēl 15 minūtes.
- Pievieno olīvas un pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!