Krāsnī cepta vista ar maizi

Krāsnī cepta vista ar maizi Foto: Krāsnī cepta vista ar maizi

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • 400 g baltmaizes
  • 250 g sīpolu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 100 g olīvu
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote kaltēta oregano
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Miezerī sasmalcina ķiplokus ar sāli.
  2. Pieber piparus un samaisa ar olīveļļu.
  3. Sīpolus nomizo un sagriež gredzenos.
  4. Vistas gaļu atdala no kauliem. 
  5. Vistas gaļu liek lielā, dziļā bļodā, uzkaisa oregano, uzlej ķiploku maisījumu, visu samaisa.
  6. Pievieno sīpolus un vēlreiz visu samaisa, atstāj uz 30 minūtēm.
  7. Maizi sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
  8. Veidni ietauko ar olīveļļu, izkārto maizi.
  9. Virsū liek vistas gaļu bez sīpoliem, pārlej ar marinādi.
  10. Veidni liek 200°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 20 minūtes.
  11. Kad 20 minūtes pagājušas, veidni izņem, izkārto sīpolu gredzenus virsū vistas gaļai, turpina cept vēl 15 minūtes.
  12. Pievieno olīvas un pasniedz karstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes