Kotletes ar ananasiem un sieru

Kotletes ar ananasiem un sieru Foto: Kotletes ar ananasiem un sieru

Sastāvdaļas

  • 400 g maltas gaļas
  • konservēti ananasi šķēlēs savā sulā
  • 150 ml piena
  • 3 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 1 ola
  • 1 sīpols
  • 100 ml sakapātu zemesriekstu
  • 1 tējkarote sinepju
  • sāls
  • pipari
  • rīvēts siers

Mērcei:

  • 150 ml saldā krējuma
  • 50 ml ananasu šķidruma no konserviem
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 2 tējkarotes sinepju

Pagatavošana

  1. Rīvmaizi uzbriedina pienā, tad samīca ar malto gaļu. Pievieno olu, sakapātus sīpolus, zemesriekstus, sinepes, sāli un piparus, masu labi samaisa un "atsit".
  2. Veido kotletes un liek ietaukotā cepamajā plātī.
  3. Ievieto līdz 220°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 15 minūtes.
  4. Kamēr kotletes cepas, pagatavo mērci - sakuļ ananasu šķidrumu no konservu kārbas ar sinepēm un soju, tad sakuļ kopā ar saldo krējumu.
  5. Pēc 15 minūšu cepšanas cepamo plāti izvelk, pārlej kotletes ar sagatavoto mērci, uz katras kotletes liek pa ananasa gredzenam un pārkaisa ar sieru. Ievieto atpakaļ, cep vēl 15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes