Sastāvdaļas
- 200-250 g vistas filejas
- 350 g vārītas citas gaļas
- 350 g desas, cīsiņu
- 2 skābēti gurķi
- 1/2 glāzes gurķu sālījuma
- 1/2 bundžas olīvu
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1-2 ķiploka daiviņas
- zaļumi pēc garšas
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 1 citrons
- 1/3 glāzes rīsu
- 1-2 kartupeļi
Pagatavošana
- Katlā lej mazliet vairāk par pusi ūdens, liek vistas fileju un vāra 20 minūtes, nosmeļot putas.
- Citu vārīto gaļu, desu sagriež salmiņos.
- Cīsiņus sagriež ripiņās.
- Skābētos gurķus sagriež salmiņos.
- Ja desa ir trekna, to mazliet apcep uz pannas.
- Izvārītu vistas fileju sagriež gabaliņos.
- Vistas gaļu liek atkal katlā, pievieno desu,vārītas citas gaļas, rīsus un nomizotus, sagrieztus kartupeļus, vāra uz lēnas uguns.
- Sīpolu sakapā.
- Burkānu sarīvē.
- Sīpolu apcep uz pannas, kamēr tas kļūst zeltains, pievieno burkānu, pāris minūšu pasautē.
- Burkānam un sīpolam pievieno tomātu pastu, sakapātus ķiplokus, sautē 5 minūtes.
- Katlā liek gurķus, sagrieztas olīvas, pielej gurķu sālījumu.
- Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, piparus, sīki sakapātus zaļumus.
- Zupu turpina vārīt vēl 5 minūtes, tad uguni nogriež, katlam uzliek vāku un atstāj nostāvēties.
- Pasniedzot zupu, šķīvī liek citrona šķēlīti un skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!