Klasiskā gaļas soļanka

Klasiskā gaļas soļanka Foto: Klasiskā gaļas soļanka

Sastāvdaļas

  • 200-250 g vistas filejas
  • 350 g vārītas citas gaļas
  • 350 g desas, cīsiņu
  • 2 skābēti gurķi
  • 1/2 glāzes gurķu sālījuma
  • 1/2 bundžas olīvu
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • zaļumi pēc garšas
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 citrons
  • 1/3 glāzes rīsu
  • 1-2 kartupeļi

Pagatavošana

  1. Katlā lej mazliet vairāk par pusi ūdens, liek vistas fileju un vāra 20 minūtes, nosmeļot putas.
  2. Citu vārīto gaļu, desu sagriež salmiņos.
  3. Cīsiņus sagriež ripiņās.
  4. Skābētos gurķus sagriež salmiņos.
  5. Ja desa ir trekna, to mazliet apcep uz pannas.
  6. Izvārītu vistas fileju sagriež gabaliņos.
  7. Vistas gaļu liek atkal katlā, pievieno desu,vārītas citas gaļas, rīsus un nomizotus, sagrieztus kartupeļus, vāra uz lēnas uguns.
  8. Sīpolu sakapā.
  9. Burkānu sarīvē. 
  10. Sīpolu apcep uz pannas, kamēr tas kļūst zeltains, pievieno burkānu, pāris minūšu pasautē.
  11. Burkānam un sīpolam pievieno tomātu pastu, sakapātus ķiplokus, sautē 5 minūtes.
  12. Katlā liek gurķus, sagrieztas olīvas, pielej gurķu sālījumu.
  13. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, piparus, sīki sakapātus zaļumus.
  14. Zupu turpina vārīt vēl 5 minūtes, tad uguni nogriež, katlam uzliek vāku un atstāj nostāvēties.
  15. Pasniedzot zupu, šķīvī liek citrona šķēlīti un skābo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes