Kijevas kotletes

Kijevas kotletes Foto: Kijevas kotletes

Sastāvdaļas

  • 160 g vistas gaļas filejas
  • 80 g sviesta
  • 1 ola
  • 50 g rīvmaizes
  • augu eļļa vai kausēti cūkas tauki
  • 300 g kartupeļu
  • 1 glāze zaļo zirnīšus
  • sāls

Pagatavošana

  1. Vistas gaļas krūts daļai novelk ādu, izgriež divus filejas gabalus kopā ar kauliņiem.
  2. Pēc tam izņem cīpslas un katru gaļās gabalu sadala divās daļās, lai iegūtu iekšējo un ārējo filejas gabalu.
  3. Ārējo gabalu izdauza ar gaļas āmuriņu, vidū uzliek sviesta piciņu rieksta lieluma, visu ietin mazākajā filejas gabalā un sastiprina malas.
  4. Sagatavotās kotletes apkaisa ar sāli, apmērcē olā, apviļā rīvmaizē, vēlreiz apmērcē olā un apviļā rīvmaize.
  5. Apcep 3 - 4 minūtes iepriekš stipri sakarsētos taukos.
  6. Pēc tam cep cepeškrāsnī 1 - 2 minūtes.
  7. Kijevas kotletes jācep tieši pirms pasniegšanas.
  8. Sviestu pildījumam var sajaukt ar augu eļļu, cieti novārītas olas dzeltenumu, ar sali un smalki sagrieztiem pētersīļu vai diļļu zaļumiem.
  9. Kijevas kotletes jāpasniedz uz grauzdētas maizes šķēlēm.
  10. Kotletes ēd arī ar salmiņos sagrieztiem kartupeļiem un zaļajiem zirnīšiem.
  11. Atlikušo sviestu izkausē un apslaka kotletes.
  12. Kauliņam (tas jāiesprauž kotletē) uzmauc papīra manšeti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes