Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 1 porcija Bešamela mērces
- 4 ēdamkarotes svaigi sarīvēta parmezāna
- 2 ēdamkarotes sviesta
- sāls
- svaigi melnie pipari
- 200 g šķiņķa
- 200 g izlobītu valriekstu (150 g rupji sakapātu un 50 g pusītēs)
- 200 g mocarellas
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
Pagatavošana
- Kartupeļus ar visu mizu verdošā sālsūdenī vāra 25 minūtes. Nokāš un atdzesē.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C.
- Pagatavo biezu Bešamela mērci un iemaisa parmezānu.
- Kartupeļus nomizo un sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
- Dziļu veidni (ø 23 cm) ieziež ar sviestu un ieklāj kartupeļu kārtu. Rūpīgi aizpilda spraudziņas.
- Pārlej ar kārtu Bešamela mērces, uzkaisa šķiņķi un sakapātus valriekstus.
- Turpina ar vēl vienu kartupeļu karstu un pārlej ar mocarellu un nedaudz Bešamela mērces.
- Pabeidz ar kartupeļu kārtu, ko pārlej ar atlikušo mērci.
- Uzkaisa rīvmaizi un saliek piciņās atlikušo sviestu.
- Cep 25 minūtes, līdz pīrāgs kļuvis zeltaini brūns.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!