Kartupeļu sacepums ar šķiņķi un valriekstiem

Kartupeļu sacepums ar šķiņķi un valriekstiem Foto: Kartupeļu sacepums ar šķiņķi un valriekstiem

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 1 porcija Bešamela mērces
  • 4 ēdamkarotes svaigi sarīvēta parmezāna
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • sāls
  • svaigi melnie pipari
  • 200 g šķiņķa
  • 200 g izlobītu valriekstu (150 g rupji sakapātu un 50 g pusītēs)
  • 200 g mocarellas
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes

Pagatavošana

  1. Kartupeļus ar visu mizu verdošā sālsūdenī vāra 25 minūtes. Nokāš un atdzesē.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C.
  3. Pagatavo biezu Bešamela mērci un iemaisa parmezānu.
  4. Kartupeļus nomizo un sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
  5. Dziļu veidni (ø 23 cm) ieziež ar sviestu un ieklāj kartupeļu kārtu. Rūpīgi aizpilda spraudziņas.
  6. Pārlej ar kārtu Bešamela mērces, uzkaisa šķiņķi un sakapātus valriekstus.
  7. Turpina ar vēl vienu kartupeļu karstu un pārlej ar mocarellu un nedaudz Bešamela mērces.
  8. Pabeidz ar kartupeļu kārtu, ko pārlej ar atlikušo mērci.
  9. Uzkaisa rīvmaizi un saliek piciņās atlikušo sviestu.
  10. Cep 25 minūtes, līdz pīrāgs kļuvis zeltaini brūns.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes