Kartupeļu pīrāgs-galete

Kartupeļu pīrāgs-galete Foto: Kartupeļu pīrāgs-galete

Sastāvdaļas

  • 6 platas Jamon Serrano šķiņķa šķēles
  • 2,5 kg kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 glāze trekna saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
  • 2 ēdamkarotes sausa baltvīna
  • 1 glāze rīvēta Čederas siera
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1/3 glāzes svaigu salvijas lapiņu

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  2. Veidnei, ar noņemamām maliņām, izņem apakšu, ieklāj cepamo papīru(maliņas paliek ārā), noklāj ar olīveļļu.
  3. Pievieno maliņas atpakaļ, tā, lai cepamais papīrs paliek ārā. 
  4. Maliņas iekšpusē izliek ar šķiņķa šķēlītēm.
  5. Kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs.
  6. Kartupeļu šķēlītes samaisa ar sakapātiem ķiplokiem, sīpolu pusgredzeniem, saldo krējumu, sinepēm, baltvīnu, sieru, pieber sāli, piparus.
  7. Samaisītos kartupeļus izkārto veidnē, pa apli.
  8. Veidnei uzklāj foliju, cep 1 stundu un 30 minūtes.
  9. Veidnei noņem foliju un turpina cept 30 minūtes.
  10. Kartupeļu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu - tam viegli jāizduras cauri.
  11. Nelielā pannā sakarsē olīveļļu, uz vidējas uguns, cep salvijas lapiņas, 1-2 minūtes,liek uz papīra dvieļa.
  12. Pīrāgu izņem no veidnes, pārkaisa ar salvijas lapiņām, sagriež gabalos un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes