Sastāvdaļas
- 6 platas Jamon Serrano šķiņķa šķēles
- 2,5 kg kartupeļu
- 2 sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 glāze trekna saldā krējuma
- 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
- 2 ēdamkarotes sausa baltvīna
- 1 glāze rīvēta Čederas siera
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1/3 glāzes svaigu salvijas lapiņu
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Veidnei, ar noņemamām maliņām, izņem apakšu, ieklāj cepamo papīru(maliņas paliek ārā), noklāj ar olīveļļu.
- Pievieno maliņas atpakaļ, tā, lai cepamais papīrs paliek ārā.
- Maliņas iekšpusē izliek ar šķiņķa šķēlītēm.
- Kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs.
- Kartupeļu šķēlītes samaisa ar sakapātiem ķiplokiem, sīpolu pusgredzeniem, saldo krējumu, sinepēm, baltvīnu, sieru, pieber sāli, piparus.
- Samaisītos kartupeļus izkārto veidnē, pa apli.
- Veidnei uzklāj foliju, cep 1 stundu un 30 minūtes.
- Veidnei noņem foliju un turpina cept 30 minūtes.
- Kartupeļu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu - tam viegli jāizduras cauri.
- Nelielā pannā sakarsē olīveļļu, uz vidējas uguns, cep salvijas lapiņas, 1-2 minūtes,liek uz papīra dvieļa.
- Pīrāgu izņem no veidnes, pārkaisa ar salvijas lapiņām, sagriež gabalos un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!