Sastāvdaļas
- 200 g šķelto zirņu
- 200 g skābā krējuma
- dilles
- pētersīļi
- sojas mērce
- 800 g kartupeļu
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Noskalotus zirņus pārlej ar 2 glāzēm karsta ūdens, lēni vāra apmaisot, līdz zirņi ir izšķīduši.
- Ja masa kļūst pārāk bieza, pievieno vel karstu ūdeni.
- Ja mērci grib viendabīgāku, zirņu biezeni var sablenderēt.
- Pievieno pēc garšas sāli, piparus un sasmalcinātus zaļumus.
- Mērcei pievieno krējumu un pārlej izvārītiem kartupeļiem.
- Zirņu mērci pārlaista ar sojas mērci.
- Pēc vēlēšanās klāt var pasniegt svaigus dārzeņu salātus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!