Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 2 olas
- 400 g jauktās maltās gaļas
- 250 g konservētu šampinjonu
- 1 burkāns
- 2 sīpoli
- 20 g sviesta
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 30 g siera
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus izvāra sālsūdenī gatavus, nolej šķidrumu un sastampā biezenī, atdzesē.
- Malto gaļu un 1 sīki sagrieztu sīpolu sautē pannā, kamēr gatavs, pieber sāli, piparus.
- Sēnes sagriež salmiņos, burkānu nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
- Sīpolu sīki sagriež, visu apcep sakarsētā augu eļļā, pieber sāli, piparus.
- Kartupeļu biezenim pievieno 1 olu un 1 olu baltumu, samaisa.
- Veidnē, kas ieziesta ar sviestu un pārkaisīta ar rīvmaizi, liek 1/3 kartupeļu biezeņa, tad maltās gaļas kārtu.
- Liek atkal kartupeļu biezeņa kārtu, tad liek sēnes un burkānus, virsū liek atlikušo kartupeļu biezeni.
- Olas dzeltenumu, skābo krējumu, sviestu sakuļ viendabīgā masā, pieber mazliet sāli - noziež sacepumu.
- Pārkaisa ar rīvētu sieru, cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Pasniedzot pārlej ar skābo krējumu vai izkausētu sviestu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!