Sastāvdaļas
- eļļa
- pipari
- sāls
- sazāns
- sviests
- milti
- kartupeļi
- garšvielas
- ķiploki
- mājas pupiņu - tomātu salāti
Pagatavošana
Vakariņās biju ieplānojusi ko citu, bet tā kā vīrs pārnesa mājās glītu sazānu, vakariņu plāni mainījās.
- Zivi izfilēju, mugurkaulu, spuras un galvu ieliku saldētavā zupai. Fileju sagriezu gabaliņos, uzbēru sāli un piparus.
- Miltus sajaucu ar nedaudz sāls un pipariem, apvārtīju zivtiņu um apcepu sakarsētā eļļā zeltainu.
- Katliņā izkausēju piciņu sviesta, saliku apakšā sīlola pusšķēkes, kārtoju virsū zivs gabaliņus, uzliku vāku un atstāju nelielā siltumā.
- Kartupeļus pārgriezu uz pusēm, saliku stikla cepamtraukā, sajaucu ar garšvielām, sasmalcinātiem ķiplokiem un nedaudz eļļas.
- Cepu cepeškrāsnī uz 225°C, 25-30 minūtes.
- Pasniedzu ar mājas pupiņu - tomātu salātiem.
Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!