Sastāvdaļas
- 500 g svaigu gurķu
- 200 g ziedkāpostu
- 200 g tomātu
- 50 g puravu
- 20 g diļļu
- 3-5 ēdamkarotes 9% etiķa
- 3-5 karotes eļļas
- 1/2-1 ēdamkarote cukura
- 1,5 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
- Ziedkāpostu galviņai jābūt nepāraugušai, cietai, baltai un tīrai.
- Kāpostu galviņu nomazgā un sadala rozetēs, pārlej ar sālsūdeni un ļauj 1-2 stundas pastāvēt (uz litru ūdens 20 g sāls).
- Tad kāpostus notecina no liekā ūdens, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
- Nomazgā iesārtus tomātus un mazus nepāraugušus gurķus.
- Gurķus nomizo un abus dārzeņus sagriež 1/2-1 cm biezās šķēlēs.
- Notīra puravus un sagriež gredzenos.
- Dilles noskalo un sīki sagriež.
- Traukā visus dārzeņus un garšvielas rūpīgi samaisa un iepilda izkarsētās burkās.
- Uzliek novārītus metāla vāciņus, tos pievalcē un sterilizē 100 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 20 minūtes, litra burkas – 30-35 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!