Sastāvdaļas
- 1 kg jēra kaulu, ribiņu un priekškājas lāpstiņas ar gaļu
- 1 liels burkāns
- 5 kartupeļi
- ½ nelielas kāpostgalvas
- 2 lauru lapas
- dažādu piparu maisījums
- ¼ svaiga čili pipara
- sviests cepšanai
- sāls
- kapātas dilles un lociņi
Pagatavošana
- Jēra kaulus un gaļu liec katlā, pārlej ar ūdeni, pieber sāli, uzvāra un noputo.
- Uz plīts atdzīvini lauru lapas - uzliec tās uz karsts virsmas un apgrauzdē, līdz lauru lapas it kā atdzīvojas un sāk smaržot.
- Iemet katlā lauru lapas un čili piparu, pieber piparus.
- Kamēr zupa vāras, notīri, uz sakņu rīves sarīvē un sviestā apcep burkānus; atstāj tos uz pannas. Salmiņos sagriez nomizotus kartupeļus un smalki sašķērē kāpostu.
- Kad gaļa nāk nost no kauliem, izņem to no katla, pārbaudi, vai katlā nav palikuši kaulu un gaļās gabaliņi. Liec katlā burkānus un kāpostus.
- Kad burkāni un kāposti pusmīksti, pagaršo virumu. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus.
- Zupai pievieno kartupeļus. Kamēr tie vārās, atkaulo gaļu, sagriez gabaliņos un liec zupā.
- Samaisi, ļauj zupai uzmest burbuli, tad noņem no uguns.
- Pasniedz ar krējumu, kapātiem lociņiem un dillēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!