Jēra gaļas šašliks

Jēra gaļas šašliks Foto: Jēra gaļas šašliks

Sastāvdaļas

Marināde (2 kg jēra gaļas):

  • 1 l ūdens (vārīts, atdzesēts)
  • 1 ēdamkarotes citronskābes
  • 1 ēdadamkarote cukura, sāls
  • 250 g sīpoli
  • 2 paciņas “Latplanta” šašliku garšviela
  • melnie pipari (pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Marinādes pagatavošana, marinēšana
  2. Jēra priekšas plecus un gurnus atkaulo. Sadala pa muskuļu šķiedrām, atbrīvo no cīplsām. Griež pret šķiedru 5 cm lielos gabalos un tad pa šķiedru 3 cm lielos gabalos. Katrs gabals 3x5 cm, lai ērti likt uz iesma un pagatavot.
  3. Sīpolus sagriež gredzenos. Gaļu ;iek traukā un apber ar garšvielām, cukuru, sāli, citronskābi, kārtīgi iemasē gaļā (~ 5 min). Pievieno sīpolu gredzenus. Aplej ar ūdeni, samaisa. Atstāj vēsā vietā (0...60 C) 24 h. Pēc tam liek slēgtos traukos, glabā 0...40 C līdz 5 dienām.
  4. Pagatavošana
  5. Grillā izkurina ogles, sasprauž gaļu uz iesmiem un liek grillēt nelielā karstumā (gaļas temperatūra 60 - 620 C), lai gaļa būtu sulīga un nebūtu sīksta, ja karstums būs par lielu, tad gaļa sanāk sausa. Grillē apmēram 30 – 40 min, aizvērtā grillā.

    Recepti piedāvā ZS "Apogi"

    Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!


... reizes
    



Šodien skatītākās receptes