Jēra gaļas šašliks

Jēra gaļas šašliks Foto: Jēra gaļas šašliks

Sastāvdaļas

Marināde (2 kg jēra gaļas)
● 1 l ūdens (vārīts, atdzesēts)
● 1 ēdamkarotes citronskābes
● 1 ēdadamkarote cukura, sāls
● 250 g sīpoli
● 2 paciņas “Latplanta” šašliku garšviela
● melnie pipari (pēc garšas)

Pagatavošana

    1. Marinādes pagatavošana, marinēšana
    2. Jēra priekšas plecus un gurnus atkaulo. Sadala pa muskuļu šķiedrām, atbrīvo no cīplsām. Griež pret šķiedru 5 cm lielos gabalos un tad pa šķiedru 3 cm lielos gabalos. Katrs gabals 3x5 cm, lai ērti likt uz iesma un pagatavot.
    3. Sīpolus sagriež gredzenos. Gaļu ;iek traukā un apber ar garšvielām, cukuru, sāli, citronskābi, kārtīgi iemasē gaļā (~ 5 min). Pievieno sīpolu gredzenus. Aplej ar ūdeni, samaisa. Atstāj vēsā vietā (0...60 C) 24 h. Pēc tam liek slēgtos traukos, glabā 0...40 C līdz 5 dienām.
    4. Pagatavošana
    5. Grillā izkurina ogles, sasprauž gaļu uz iesmiem un liek grillēt nelielā karstumā (gaļas temperatūra 60 - 620 C), lai gaļa būtu sulīga un nebūtu sīksta, ja karstums būs par lielu, tad gaļa sanāk sausa. Grillē apmēram 30 – 40 min, aizvērtā grillā.

Recepti piedāvā ZS "Apogi"

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes