Sastāvdaļas
- 750 g jēra gaļas (krūtiņa vai kakla daļa)
- 1 liels sīpols
- 1 1/2 ēdamkarotes sviesta
- 1 nepilna ēdamkarote miltu
- naža gals kanēļa
- 120 g žāvētu plūmju
- 1 tējkarote cukura
- sāls pēc garšas
- pipari pēc garšas
- rīsi pie pasniegšanas
Pagatavošana
- Gaļu sagriež plānās šķēlītēs.
- Sīpolu smalki sagriež un mazliet apcep, pēc tam pieliek gaļu un arī apcep.
- Pārkaisa ar miltiem, pieliek garšvielas un visu labi izjauc.
- Pēc tam pielej karstu ūdeni tā, lai tas pārsegtu gaļu, uzliek vāku un liek sautēties uz mazas liesmas.
- Pirms gaļa kļūst mīksta, pieliek žāvētas plūmes, kuras iepriekš 12 stundas mērcē (no plūmēm jāizņem kauliņi), un pieber arī cukuru.
- Pasniedz ar irdeniem vārītiem rīsiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!