Jēra gaļa ar žāvētā plūmēm

Jēra gaļa ar žāvētā plūmēm (arābu ēdiens) Foto: Jēra gaļa ar žāvētā plūmēm

Sastāvdaļas

  • 750 g jēra gaļas (krūtiņa vai kakla daļa)
  • 1 liels sīpols
  • 1 1/2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 nepilna ēdamkarote miltu
  • naža gals kanēļa
  • 120 g žāvētu plūmju
  • 1 tējkarote cukura
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • rīsi pie pasniegšanas

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Sīpolu smalki sagriež un mazliet apcep, pēc tam pieliek gaļu un arī apcep.
  3. Pārkaisa ar miltiem, pieliek garšvielas un visu labi izjauc.
  4. Pēc tam pielej karstu ūdeni tā, lai tas pārsegtu gaļu, uzliek vāku un liek sautēties uz mazas liesmas.
  5. Pirms gaļa kļūst mīksta, pieliek žāvētas plūmes, kuras iepriekš 12 stundas mērcē (no plūmēm jāizņem kauliņi), un pieber arī cukuru.
  6. Pasniedz ar irdeniem vārītiem rīsiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes