Hačapuri Adžārijas gaumē

Hačapuri Adžārijas gaumē Foto: Hačapuri Adžārijas gaumē

Sastāvdaļas

  • 1 kg miltu
  • 250-300 ml ūdens vai piena
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 15 g sausa vai 50 g svaiga rauga
Pildījumam:
  • 1 kg rīvēta siera
  • 10 olas
  • 200 g sviesta (sagriezta 10 gabalos)

Pagatavošana

  1. Raugu ar cukuru izšķīdina siltā ūdenī vai pienā, atstāj siltā vietā uz 30 minūtēm.
  2. Samīca mīklu, atstāj uzrūgt uz 1,5 stundām.
  3. Ik pa laikam mīklu samīca.
  4. Mīklu sadala 10 vienādās bumbiņās, izrullē ovālos plāceņos.
  5. Mīklas plāceņus liek, ar sviestu ietaukotā veidnē, katram plācenim uzkaisa sieru, izveido mīklas maliņas.
  6. Cep 220°C temperatūrā, kamēr siers ir izkusis, un mīkla kļuvusi zeltaina.
  7. Veidni izņem no krāsns, katram hačapuri uzliek sviesta piciņu, uzsit olu.
  8. Turpina cept 5 minūtes, olas dzeltenums var palikt šķidrs.
  9. Hačapuri pasniedz karstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes