Sastāvdaļas
- 1 kg nelielu gurķu
- 100 g sāls
- 1 mārrutka gabaliņš (apm. 2 cm)
- 4 žāvētas čili piparu pākstis
- 1 tējkarote balto piparu graudiņu
- 1 saišķītis diļļu
- ½ l ābolu etiķa
- 1 lauru lapa 24 stunda
- 1 tējkarote paegļu ogu
- 100 g cukura
Pagatavošana
- Gurķus nomazgā un nosusina.
- Nogriež galus.
- Ieliek traukā ar 1,5 l ūdens, kurā izkausēts sāls.
- Trauku apsedz un ļauj gurķiem 24 stundas ievilkties.
- Tad gurķus uz 5 min. ieliek svaigā, aukstā ūdenī.
- Izņem, notecina un pilda sterilizētās burkās.
- Nomazgā mārrutku un sagriež plānās šķēlītēs.
- Čili pākstis pārgriež uz pusēm.
- Pēc tam jānomazgā rokas.
- Uzvāra etiķi kopā ar ½ l ūdens, garšvielām, garšaugiem un cukuru.
- Nedaudz atdzesē, pārlej gurķiem un aizvāko burkas.
- Pirms lietošanas gurķiem vismaz 2 nedēļas jāievelkas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!