Grūbu biezputra ar gaļu, sēnēm un dārzeņiem

Grūbu biezputra ar gaļu, sēnēm un dārzeņiem Foto: Grūbu biezputra ar gaļu, sēnēm un dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 1,5 glāzes grūbu
  • 400 g liellopu gaļas
  • 200 g šampinjonu
  • 100 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 1 liels sīpols
  • 1 burkāns
  • sāls, pipari, garšvielas pēc garša un izvēles
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež gabaliņos, augu eļļā apcep zeltainus, pieber sāli, piparus un garšvielas.
  2. Pielej ūdeni un sautē aptuveni 40 minūtes.
  3. Sēnes sagriež 4 daļās, pievieno gaļai, sautē 10-15 minūtes.
  4. Burkānu sagriež salmiņos, sīpolu - gabaliņos.
  5. Dārzeņus pievieno gaļai un sēnēm, sautē 10 minūtes, pannai uzliekot vāku.
  6. Kad dārzeņi ir mīksti, pievieno atlaidinātus zaļos zirnīšus, turpina sautēt 2 minūtes.
  7. Grūbas noskalo un iemērc lielā ūdens daudzumā uz nakti.
  8. Pēc mērcēšanas, ūdeni nolej, grūbas vēlreiz noskalo un vāra gatavas, sālsūdenī.
  9. Kad grūbas ir gatavas, ūdeni nolej un katlu, kurā ir grūbas, ietin segā vai dvielī, tad grūbas kļūs mīkstas.
  10. Grūbām pievieno gaļu, sēnes un dārzeņus, uzmanīgi samaisa, pakarsē uz uguns 1-2 minūtes, pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes