Griķi ar malto gaļu, sīpoliem, burkāniem un tomātiem

Griķi ar malto gaļu, sīpoliem, burkāniem un tomātiem Foto: Griķi ar malto gaļu, sīpoliem, burkāniem un tomāti

Sastāvdaļas

  • 400 g griķu
  • 600 g maltās gaļas
  • 3 tomāti
  • 3 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 1/2 glāzes augu eļļas
  • malti melnie pipari
  • malti sarkanie pipari
  • malta paprika
  • lauru lapa
  • sāls

Pagatavošana

  1. Sīpolus sakapā, apcep sakarsētā augu eļļā, kamēr tie kļūst zeltaini.
  2. Sīpoliem pievieno malto gaļu, samaisa, apcep.
  3. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, un novelk tiem miziņu.
  4. Tomātus sagriež gabaliņos.
  5. Katlā lej ūdeni, katlu liek uz uguns, pievieno sāli,lauru lapu, griķus.
  6. Kad sāk vārīties, uguni samazina līdz vidējam līmenim, katlam uzliek vāku, vāra, kamēr gatavs.
  7. Burkānu sagriež, pievieno maltajai gaļai un sīpoliem, visu samaisa,cep, kamēr gaļa ir apbrūnināta. 
  8. Pievieno tomātus, sāli, melnos un sarkanos piparus, maltu papriku.
  9. Visu sautē uz vidējas uguns, 5 minūtes, uzliekot vāku, lai tomātiem izdalītos sula, tad vēl 5 minūtes, bez vāka, lai sabiezē.
  10. Ja vēlas, var pievienot tomātu pastu.
  11. Griķiem pievieno malto gaļu, kārtīgi samaisa, pasniedz karstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes