Sastāvdaļas
- 400 g griķu
- 600 g maltās gaļas
- 3 tomāti
- 3 sīpoli
- 1 burkāns
- 1/2 glāzes augu eļļas
- malti melnie pipari
- malti sarkanie pipari
- malta paprika
- lauru lapa
- sāls
Pagatavošana
- Sīpolus sakapā, apcep sakarsētā augu eļļā, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Sīpoliem pievieno malto gaļu, samaisa, apcep.
- Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, un novelk tiem miziņu.
- Tomātus sagriež gabaliņos.
- Katlā lej ūdeni, katlu liek uz uguns, pievieno sāli,lauru lapu, griķus.
- Kad sāk vārīties, uguni samazina līdz vidējam līmenim, katlam uzliek vāku, vāra, kamēr gatavs.
- Burkānu sagriež, pievieno maltajai gaļai un sīpoliem, visu samaisa,cep, kamēr gaļa ir apbrūnināta.
- Pievieno tomātus, sāli, melnos un sarkanos piparus, maltu papriku.
- Visu sautē uz vidējas uguns, 5 minūtes, uzliekot vāku, lai tomātiem izdalītos sula, tad vēl 5 minūtes, bez vāka, lai sabiezē.
- Ja vēlas, var pievienot tomātu pastu.
- Griķiem pievieno malto gaļu, kārtīgi samaisa, pasniedz karstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!