Sastāvdaļas
- 700 g miltu
- 2 tējkarotes sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- 20 g svaiga rauga vai 7 g sausā rauga
- 350 ml silta piena
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes mīksta sviesta
- 1 olas dzeltenums pārziešanai
Pagatavošana
- Izkausē raugu un cukuru 100 ml silta piena.
- Atstāj uz 10-15 minūtēm, kamēr parādās putas.
- Pievieno miltus, sāli, atlikušo pienu, olas, sviestu un sakuļ gludu mīklu.
- Mīklu liek dziļā bļodā, pārvelk pāri pārtikas plēvi un liek siltā vietā, uz 1 stundu, lai rūgst.
- Gatavu mīklu samīca, sadala 15 daļās, liek ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā veidnē, uzklāj dvieli un atstāj uz 30 minūtēm.
- Bulciņas noziež ar olas dzeltenumu, cep 180°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!