Gaļas mērce otrajiem ēdieniem

Gaļas mērce otrajiem ēdieniem Foto: Gaļas mērce otrajiem ēdieniem

Sastāvdaļas

  • 200 g gaļas (labāk liellopu)
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • saišķītis pētersīļu
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 250 ml vārīta ūdens
  • augu eļļa cepšanai
  • sāls, garšvielas pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež nelielos, vienādos gabaliņos.
  2. Sīpolu sakapā sīkos gabaliņos.
  3. Pētersīļus noskalo tekošā ūdenī, nosusina ar papīra dvieli, sakapā.
  4. Sakarsētā pannā lej pāris ēdamkarotes augu eļļas, tiklīdz tā uzkarst, cep gaļu, pievieno sīpolu, sāli, garšvielas.
  5. Visu cep uz lēnas uguns, uzliekot pannai vāku, 5-7 minūtes.
  6. Tomātu pastu samaisa ar vārītu ūdeni, sakuļ, izmantojot dakšiņu, viendabīgā masā, lej pannā.
  7. Mērci uzvāra, uzliek atkal vāku, maisot sautē 20 minūtes.
  8. Dažas minūtes, pirms gatavošanās beigām, pievieno sakapātus pētersīļus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes