Sastāvdaļas
● 1 kg maltās gaļas
● 4-5 ķiploka daiviņas
● 1 vidēja lieluma sīpols
● 15 g kaltēta oregano
● 1 saišķītis svaigu pētersīļu
● 30 g Parmas siera
● 1 mazliet sakulta ola
● 15 ml austeru mērces
● 70 g svaigu maizes drupaču
● sāls, pipari pēc garšas
● 750 ml tomātu mērces
Pagatavošana
- Sasmalcina sīpolu, pētersīļus, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, sieru sarīvē.
- Krāsni uzkarsē līdz 160°C temperatūrai.
- Visas sastāvdaļas samaisa, veido aptuveni 16 bumbiņas.
- Gaļas bumbiņas liek, ar augu eļļu ieziestā veidnē, cep 20 minūtes.
- Dziļā katlā, ar biezu apakšu lej tomātu mērci, liek katlā gaļas bumbiņas, sautē 20 minūtes, kamēr gatavs.