Sastāvdaļas
- 600 g maltās gaļas
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 50 g baltmaizes mīkstuma
- 1 vistas ola
- 15-20 paipalu olas pildījumam
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Maltajai gaļai pievieno sakapātu sīpolu, baltmaizes mīkstumu.
- Labāk izmantot ne pārāk svaigu maizi, citādi bumbiņām būs skāba piegarša.
- Gaļai pievieno vistas olu, sāli, piparus, visu samaisa.
- Paipalu olas cieti izvāra un noņem čaumalas.
- Olas noskalo ūdenī.
- Veido bumbiņas - no maltās gaļas masas veido 2 plācenīšus, starp tiem liek paipalu olu, plācenīšus sastiprina, veidojot apaļu formu.
- Gaļas bumbiņas liek ietaukotā veidnē, cep 200°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, 20 minūtes.
- Gaļas bumbiņas var cept arī sakarsētā pannā, eļļā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!