Sastāvdaļas
- 500 g maltas liellopu gaļas
- 300 g kartupeļu
- 200 g nelielu burkānu
- 100 g zaļo zirņu
- 1 tējkarote sāls
- 1/4 tējkarotes maltu piparu
- zariņš pētersīļa
- skābais krējums pie pasniegšanas
Pagatavošana
- Samīca malto gaļu ar sāli un pipariem. Saviļā no gaļas masas nelielas frikadeles.
- Liek uzvārīties katliņā 1.5 l ūdens.
- Tikmēr notīra burkānus un sagriež šķēlītēs. Nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos.
- Liek verdošā ūdenī burkānus un uz nelielas uguns vāra 5 minūtes.
- Pievieno kartupeļus, uzvāra un liek iekšā frikadeles. ļauj 5 minūtes uz lēnas uguns vārīties.
- Pagaršo, vai netrūkst sāls.
- Pievieno zupai zirņus un vāra vel 5 minūtes.
- Nogriež uguni, pieber pētersīļus; ļauj zupai pāris minūtes atpūsties, tad ceļ galdā.
- Pēc garšas pievieno skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!