Dārzeņu zupa ar frikadelēm

Dārzeņu zupa ar frikadelēm Foto: Dārzeņu zupa ar frikadelēm

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas liellopu gaļas
  • 300 g kartupeļu
  • 200 g nelielu burkānu
  • 100 g zaļo zirņu
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/4 tējkarotes maltu piparu
  • zariņš pētersīļa
  • skābais krējums pie pasniegšanas

Pagatavošana

  1. Samīca malto gaļu ar sāli un pipariem. Saviļā no gaļas masas nelielas frikadeles.
  2. Liek uzvārīties katliņā 1.5 l ūdens.
  3. Tikmēr notīra burkānus un sagriež šķēlītēs. Nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos.
  4. Liek verdošā ūdenī burkānus un uz nelielas uguns vāra 5 minūtes.
  5. Pievieno kartupeļus, uzvāra un liek iekšā frikadeles. ļauj 5 minūtes uz lēnas uguns vārīties.
  6. Pagaršo, vai netrūkst sāls.
  7. Pievieno zupai zirņus un vāra vel 5 minūtes.
  8. Nogriež uguni, pieber pētersīļus; ļauj zupai pāris minūtes atpūsties, tad ceļ galdā.
  9. Pēc garšas pievieno skābo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes