Citronu torte ar citronu krēmu

Citronu torte ar citronu krēmu Foto: Citronu torte ar citronu krēmu

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 300 g miltu
  • 1½ tējk. cepamais pulveris
  • ½ tējk. sodas
  • ¾ tējk. sāls
  • 225 g sviests istabas temperatūrā
  • 300 g cukura
  • 2 ēdamkarotes citronu miziņas
  • 3 lielas olas
  • 240 ml paniņas vai kefīra
  • 60 ml citronu sulas
  • 1 ēd.k. vaniļa

Krēmam:

  • 5 olu dzeltenumi
  • 2 olas
  • 110 ml citronu sulas
  • 100 g pūdercukura
  • 60 g sviesta

Pagatavošana

  1. Puto sviestu līdz tas kļūst gaišs un pufīgs, pievieno cukuru un citronu miziņas, tad pa vienai olai, puto.
  2. Kefīru sajauc ar citronu sulu. Miltus sajauc ar sodu un cepamo pulveri.
  3. Pie sviesta masas ar lēniem apgriezieniem iemaisa 1.3 no miltu masas, tad 1/2 no kefīra masas, tad milti, kefīrs, pabeidz ar miltiem.
  4. Apmaisa, masu sadala 2 24 cm/dm formās, cep 30-35 min 185°C.
  5. Olas+cukurs+sula nepātraukti maisot, karsē. Atdzesē.
  6. 3/4 daļai no masas ieputo maskarpones krēmsieru.
  7. Atlikušajai daļai (kas paredzēta virsmas noklāšanai) ieputo sviestu.
  8. Uz vienas kārtas liek krēmu, liek otru kārtu biskvīta, pārklāja ar krēmu.
  9. Malas noklāj ar apgrauzdētām, atdzesētām mandeļu skaidiņām. Dekorē.

Receptes un foto autore: Māra Skuja

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes