Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 300 g miltu
- 1½ tējk. cepamais pulveris
- ½ tējk. sodas
- ¾ tējk. sāls
- 225 g sviests istabas temperatūrā
- 300 g cukura
- 2 ēdamkarotes citronu miziņas
- 3 lielas olas
- 240 ml paniņas vai kefīra
- 60 ml citronu sulas
- 1 ēd.k. vaniļa
Krēmam:
- 5 olu dzeltenumi
- 2 olas
- 110 ml citronu sulas
- 100 g pūdercukura
- 60 g sviesta
Pagatavošana
- Puto sviestu līdz tas kļūst gaišs un pufīgs, pievieno cukuru un citronu miziņas, tad pa vienai olai, puto.
- Kefīru sajauc ar citronu sulu. Miltus sajauc ar sodu un cepamo pulveri.
- Pie sviesta masas ar lēniem apgriezieniem iemaisa 1.3 no miltu masas, tad 1/2 no kefīra masas, tad milti, kefīrs, pabeidz ar miltiem.
- Apmaisa, masu sadala 2 24 cm/dm formās, cep 30-35 min 185°C.
- Olas+cukurs+sula nepātraukti maisot, karsē. Atdzesē.
- 3/4 daļai no masas ieputo maskarpones krēmsieru.
- Atlikušajai daļai (kas paredzēta virsmas noklāšanai) ieputo sviestu.
- Uz vienas kārtas liek krēmu, liek otru kārtu biskvīta, pārklāja ar krēmu.
- Malas noklāj ar apgrauzdētām, atdzesētām mandeļu skaidiņām. Dekorē.
Receptes un foto autore: Māra Skuja
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!