Cepts lasis ar ananāsiem

Cepts lasis ar ananāsiem Foto: Cepts lasis ar ananāsiem

Sastāvdaļas

  • 300 g svaiga, nomizota ananāsa
  • 30 g seleriju kātu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 500 g laša filejas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 5 melno piparu graudiņi
  • 1 lauru lapa
  • 20 ml augu eļļas
  • 20 ml sojas mērces
  • 50 ml ananāsu sulas
  • 5 g kukurūzas cietes
  • rozā šampanietis (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana

  1. Nomizotajam ananāsam izņem viduci, mīkstumu sagriež gabaliņos.
  2. Seleriju kātus sagriež plānās šķēlītēs.
  3. Ķiplokus sakapā.
  4. Zivs fileju atdala no ādas ar asu nazi. 
  5. Zivs ādu liek katlā, uzlej aukstu ūdeni (lai pārklāj ādu), uzvāra.
  6. Nosmeļ putas, samazina uguni, pieber sāli, garšvielas, vāra 20 minūtes.
  7. Zivs fileju sagriež, aptuveni, tikpat lielos gabalos, kā ananāsus, vai mazliet lielākos. 
  8. Lielā pannā vai vokpannā, sakarsē ēdamkaroti augu eļļas, liek laša filejas gabaliņus, maisot, cep 2 minūtes, izņem no pannas. 
  9. Tajā pašā pannā liek ananāsus, selerijas kātu šķēlītes, ķiplokus, pielej sojas mērci, ananāsu sulu un 150 ml zivs buljona (no zivs ādas vārīto).
  10. Visu sautē 5-6 minūtes.
  11. Kukurūzas cieti izšķīdina 2 tējkarotēs auksta ūdens, un lej pannā.
  12. Maisot sautē, kamēr mērce kļūst caurspīdīga un mazliet sabiezē.
  13. Ceptos laša filejas gabaliņus liek atpakaļ pannā, samaisa, pakarsē. 
  14. Lasi pasniedz karstu, klāt dzeram atdzesētu rozā šampānieti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes