Cepti zoss stilbiņi
Gaļas ēdienu receptes
Putnu gaļas ēdieni
kaltēts majorāns
malti melnie pipari
pārtikas ciete
sāls
ūdens
zoss stilbiņi
Foto: Cepti zoss stilbiņi
Sastāvdaļas
- 2 zoss stilbiņi
- 1 tējkarote kaltētu majorānu
- 1/4 l ūdens
- 1 - 2 tējkarotes pārtikas cietes
- malti melnie pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Stilbiņus noskalo aukstā ūdenī un nosusina.
- Gaļu ierīvē ar sāls, piparu un majorana maisījumu un ieliek ugunsdrošā traukā.
- Pielej 1/8 l ūdens un liek cepties iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsni.
- Sautē apmēram 60 - 90 minūtes.
- Kad stilbiņi ir gandrīz gatavi, pannai noņem vāku, lai gaļas ādiņa apceptos kraukšķīgi brūna.
- Gatavos stilbiņus noliek siltumā.
- Pannā satecējušam šķidrumam nosmeļ taukus. Mērci iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti. Ja nepieciešams, pievieno garšvielas. Mērci pasniedz atsevišķā traukā.
... reizes
Šodien skatītākās receptes