Sastāvdaļas
- 1 pīle (apm. 1 1/2 - 2 kg)
- sāls
- 8 mazi āboli
- majorāna zariņš
- 1/2 l ūdens
- mazliet konjaka
- 1 ēdamkarote pārtikas cietes
Pagatavošana
- Pīli no iekšpuses un ārpuses nomazgā auksta ūdenī un nosusina. Iekšpusi ierīvē ar sali.
- Ābolus nomazgā un sapilda pīlē. Ieliek arī majorāna zariņu. Pīli aizšuj.
- Pildīto pīli liek cepešpannā, pārlej 1,4 l verdoša ūdens un iebīda iepriekš līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 45 minūtes.
- Pīli apgriež, pielej vēl 1/4 l verdoša ūdens un cep 45 minūtes. Vairākas reizes aplaista ar cepeša sulu.
- Kad pīle gatava, to pārziež ar aukstu sālsūdeni vai konjaku, lai cepetim būtu kraukšķoša ādiņa.
- Pīli izņem no pannas un noliek situmā.
- Mērcei nosmeļ taukus, pievieno ūdenī izšķīdinātu cieti, uzkarsē un pieliek sali.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!