Cepta pīle

Cepta pīle Foto: Cepta pīle

Sastāvdaļas

  • 1 pīle (apm. 1 1/2 - 2 kg)
  • sāls
  • 8 mazi āboli
  • majorāna zariņš
  • 1/2 l ūdens
  • mazliet konjaka
  • 1 ēdamkarote pārtikas cietes

Pagatavošana

  1. Pīli no iekšpuses un ārpuses nomazgā auksta ūdenī un nosusina. Iekšpusi ierīvē ar sali.
  2. Ābolus nomazgā un sapilda pīlē. Ieliek arī majorāna zariņu. Pīli aizšuj.
  3. Pildīto pīli liek cepešpannā, pārlej 1,4 l verdoša ūdens un iebīda iepriekš līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 45 minūtes.
  4. Pīli apgriež, pielej vēl 1/4 l verdoša ūdens un cep 45 minūtes. Vairākas reizes aplaista ar cepeša sulu.
  5. Kad pīle gatava, to pārziež ar aukstu sālsūdeni vai konjaku, lai cepetim būtu kraukšķoša ādiņa.
  6. Pīli izņem no pannas un noliek situmā.
  7. Mērcei nosmeļ taukus, pievieno ūdenī izšķīdinātu cieti, uzkarsē un pieliek sali.

    Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes