Burkānu-apelsīnu rulete ar biezpiena pildījumu

Burkānu-apelsīnu rulete ar biezpiena pildījumu Foto: Burkānu-apelsīnu rulete ar biezpiena pildījumu

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 4 lieli burkāni
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 3 olas
  • šķipsniņa sāls
  • 30 g sviesta
  • 90 g granulēta cukura
Pildījumam:
  • 200 g liesa biezpiena
  • 1/2 glāzes saldā krējuma 10% tauku
  • 7 tējkarotes cukura
  • 1/2 citrona miziņas
Mērcei:
  • sula no 1 apelsīna
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 3 tējkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītu - smalki sarīvētus burkānus sautē sviestā 15 minūtes.
  2. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pievieno miltus, kartupeļu cieti, samaisa.
  3. Atsevišķi sakuļ olu baltumus ar šķipsniņu sāls, stingrās putās.
  4. Olu dzeltenumu maisījumam pievieno burkānus, uzmanīgi iecilā olu baltumus.
  5. Cepamo papīru ieziež ar augu eļļu, ieklāj veidnē, liek mīklu, izlīdzina, cep vidējā krāsns temperatūrā, 15 minūtes.
  6. Kad biskvīts izcepies, tam uzklāj dvieli, atdzesē 15 minūtes un noņem no cepamā papīra.
  7. Gatavo pildījumu - biezpienu sakuļ ar saldo krējumu, pievieno rīvētu citrona miziņu, cukuru - vēlreiz sakuļ.
  8. Gatavo mērci - kartupeļu cieti izšķīdina aukstā apelsīna sulā, pievieno cukuru, lej katlā, vāra uz lēnas uguns, kamēr sabiezē.
  9. Biskvītam vienmērīgi uzklāj pusi mērces, liek pildījumu un satin ruletē.
  10. Ruletei uzklāj atlikušo pusi mērces.
  11. Ruleti liek ledusskapī uz pāris stundām, lai sastingst.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes