Sastāvdaļas
- 125 militri piena
- 25 militri eļļas
- 1 maza ola
- 50 grami mīksta sviesta
- 1/2 ēdamkarote cukura
- 1/2 tējkarote sāls
- 250 grami miltu
- 5 grami sasā rauga
- 1 neliels sīpols
- eļļa cepšanai
- sakulta ola pārsmērēšanai
- rupjā sāls pārkaisīšanai
- sezamasēkliņas pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā.
- Sīpolu samalki sagriež un apcep uz pannas eļļā.
- Sajauc visas satāvdaļas (bez sīpoliem) un un mīcām kamēr nelīp pie rokām tad iemīca sīpolus.
- Raudzē siltumā 1 stundu. Sadala mīklu vienādās daļās.
- Saveļ bumbiņas. Liek cepamajā pannā zem mitra dvieļa un raudzē vēl 30 minūtes.
- Pārziežam ar olu, uzkaisa sāli un sezama sēklas.
- Cep 200°C 15 minūtes.
- Gatavojam burgerīšus ar ko vien sirds kāro!
Recepti piedāvā un iesaka: Inita Briedina
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!