Bulciņas ar rozīnēm

Bulciņas ar rozīnēm Foto: Bulciņas ar rozīnēm

Sastāvdaļas

  • 100 ml silta piena
  • 100 ml silta kefīra
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 35 g sviesta
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 1 tējkarote sausā rauga
  • 2,5-3 glāzes miltu
  • 1/2 glāzes rozīņu
  • malts kanēlis, kardamons, muskatrieksts pēc garšas

Pagatavošana

  1. Siltā pienā izšķīdina raugu un noliek malā.
  2. Rozīnēm pārlej karstu ūdeni, atstāj uz 5 minūtēm, tad ūdeni nolej, nosusina ar papīra dvieli, apviļā ar šķipsniņu miltu.
  3. Sviestu izkausē, lej bļodā, pievieno cukuru, sāli, vaniļas cukuru, augu eļļu, olu - visu kārtīgi samaisa.
  4. Piena-rauga maisījumam pievieno kefīru, mazliet izsijātu miltu, samaisa, pielej sviesta maisījumu, garšvielas.
  5. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, beigās pievieno rozīnes, samīca mīkstu mīklu.
  6. No mīklas izveido bumbiņu, ieziež ar augu eļļu, liek bļodā, uzklāj drānu un atstāj rūgt 1 stundu.
  7. Veidnē ieklāj ieeļļotu cepamo papīru.
  8. Mīklu samīca, sadala 10-11 gabaliņos, izveido bulciņas, pēc saviem ieskatiem.
  9. Bulciņas liek veidnē, uzklāj pārtikas plēvi un atstāj uz 15 minūtēm.
  10. Krāsni uzkarsē līdz 180-200°C temperatūrai.
  11. Bulciņas noziež ar sakultu olu, var uzkaisīt cukuru vai magoņu sēkliņas. 
  12. Cep bulciņas, kamēr tās kļūst zeltainas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes