Sastāvdaļas
- 100 ml silta piena
- 100 ml silta kefīra
- 1 ola
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 35 g sviesta
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 1 tējkarote sausā rauga
- 2,5-3 glāzes miltu
- 1/2 glāzes rozīņu
- malts kanēlis, kardamons, muskatrieksts pēc garšas
Pagatavošana
- Siltā pienā izšķīdina raugu un noliek malā.
- Rozīnēm pārlej karstu ūdeni, atstāj uz 5 minūtēm, tad ūdeni nolej, nosusina ar papīra dvieli, apviļā ar šķipsniņu miltu.
- Sviestu izkausē, lej bļodā, pievieno cukuru, sāli, vaniļas cukuru, augu eļļu, olu - visu kārtīgi samaisa.
- Piena-rauga maisījumam pievieno kefīru, mazliet izsijātu miltu, samaisa, pielej sviesta maisījumu, garšvielas.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, beigās pievieno rozīnes, samīca mīkstu mīklu.
- No mīklas izveido bumbiņu, ieziež ar augu eļļu, liek bļodā, uzklāj drānu un atstāj rūgt 1 stundu.
- Veidnē ieklāj ieeļļotu cepamo papīru.
- Mīklu samīca, sadala 10-11 gabaliņos, izveido bulciņas, pēc saviem ieskatiem.
- Bulciņas liek veidnē, uzklāj pārtikas plēvi un atstāj uz 15 minūtēm.
- Krāsni uzkarsē līdz 180-200°C temperatūrai.
- Bulciņas noziež ar sakultu olu, var uzkaisīt cukuru vai magoņu sēkliņas.
- Cep bulciņas, kamēr tās kļūst zeltainas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!