Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 4 olas
- 120 g miltu
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- 80 g cukura
- vanilīns
Ogu cepurītei:
- 400 g brūkleņu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
Sīrupam:
- 200 ml ūdens
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote Amaretto liķiera
Krēmam:
- 200 g trekna saldā krējuma 35% tauku
- 1 ēdamkarote pūdercukura
- 1/2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
Pagatavošana
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, kas noziests ar augu eļļu.
- Gatavo biskvītu - olas sakuļ ar cukuru un vanilīnu stingrās putās, kuļ vismaz 8 minūtes.
- Pakāpeniski, trijos piegājienos, olās iesijā miltus, kas samaisīti ar kartupeļu cieti, uzmanīgi samaisa.
- Gatavo ogu cepurīti - ogas pārkaisa ar cukuru un kartupeļu cieti, uzmanīgi samaisa, lai ogas nesaspiestos.
- Ogas liek veidnē, vienmērīgi izlīdzina, ogām pārlej mīklu, izlīdzina.
- Cep 170-180°C temperatūrā, 50-60 minūtes, izņem no krāsns, atdzesē.
- Gatavo sīrupu - ūdeni ar cukuru vāra 5 minūtes, pievieno liķieri, turpina vārīt 1 minūti, tad pilnībā atdzesē.
- Biskvītu izņem no veidnes, apgriež otrādi, ar ogām uz augšu, noņem cepamo papīru.
- Lēzenā, lielā šķīvī lej sīrupu, liek biskvītu sīrupā, liek ledusskapī uz nakti.
- Gatavo krēmu - kārtīgi atdzesētu saldo krējumu sakuļ ar mikseri, kulšanas beigās pievieno kartupeļu cieti un pūdercukuru, minūti turpina kult.
- Krēmu liek konditorejas maisiņā un rotā torti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!