Brūkleņu-putukrējuma torte

Brūkleņu-putukrējuma torte Foto: Brūkleņu-putukrējuma torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 4 olas 
  • 120 g miltu
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 80 g cukura
  • vanilīns 
Ogu cepurītei:  
  • 400 g brūkleņu 
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
Sīrupam:
  • 200 ml ūdens 
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote Amaretto liķiera
Krēmam:
  • 200 g trekna saldā krējuma 35% tauku 
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 1/2 ēdamkarotes kartupeļu cietes

Pagatavošana

  1. Veidnē ieklāj cepamo papīru, kas noziests ar augu eļļu.
  2. Gatavo biskvītu - olas sakuļ ar cukuru un vanilīnu stingrās putās, kuļ vismaz 8 minūtes. 
  3. Pakāpeniski, trijos piegājienos, olās iesijā miltus, kas samaisīti ar kartupeļu cieti, uzmanīgi samaisa.
  4. Gatavo ogu cepurīti - ogas pārkaisa ar cukuru un kartupeļu cieti, uzmanīgi samaisa, lai ogas nesaspiestos.
  5. Ogas liek veidnē, vienmērīgi izlīdzina, ogām pārlej mīklu, izlīdzina.
  6. Cep 170-180°C temperatūrā, 50-60 minūtes, izņem no krāsns, atdzesē.
  7. Gatavo sīrupu - ūdeni ar cukuru vāra 5 minūtes, pievieno liķieri, turpina vārīt 1 minūti, tad pilnībā atdzesē. 
  8. Biskvītu izņem no veidnes, apgriež otrādi, ar ogām uz augšu, noņem cepamo papīru.
  9. Lēzenā, lielā šķīvī lej sīrupu, liek biskvītu sīrupā, liek ledusskapī uz nakti.
  10. Gatavo krēmu - kārtīgi atdzesētu saldo krējumu sakuļ ar mikseri, kulšanas beigās pievieno kartupeļu cieti un pūdercukuru, minūti turpina kult.
  11. Krēmu liek konditorejas maisiņā un rotā torti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes