Belaši „Gredzentiņi”

Belaši „Gredzentiņi” Foto: Belaši „Gredzentiņi”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 1 paciņa sausā rauga
  • 1,5 glāzes piena
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ola
  • 6 ēdamkarotes augu eļļas
  • milti
Pildījumam:
  • 500 g jauktas maltās gaļas
  • 1 vidēji liels sīpols
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 2-3 ēdamkarotes auksta ūdens

Pagatavošana

  1. Maltajai gaļai pievieno sakapātu sīpolu, sāli, piparus - samaisa.
  2. Lai maltās gaļas masa būtu sulīgāka un mīkstāka, pielej aukstu ūdeni - samaisa.
  3. Maltās gaļas masu atsit - t.i., no masas izveido bumbiņu un 15 reizes iemet atpakaļ bļodā.
  4. Pēc tam maltās gaļas masu liek ledusskapī uz 1 stundu.
  5. Gatavo mīklu - raugu izšķīdina siltā ūdenī, atstāj mazliet uzrūgt.
  6. Lielā bļodā lej siltu pienu, pievieno rauga maisījumu, sāli, cukuru, olu, augu eļļu - kārtīgi samaisa.
  7. Maisot, pakāpeniski pievieno miltus, samīca mīklu.
  8. Mīklai jābūt elastīgai, tā nedrīkst lipt pie rokām un darba virsmas.
  9. Sagatavoto mīklu liek siltā vietā un ļauj uzrūgt 2 reizes.
  10. Dziļā pannā lej augu eļļu, uzkarsē to.
  11. Veido belašus, vidū liekot maltās gaļas masu.
  12. Belašus cep eļļā ar aiztaisīto malu uz leju, kamēr tie apbrūnē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes