Sastāvdaļas
- 500 g baraviku
- 200 g cūku tauku
- sāls
- smalkie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs.
- Katliņā uzkarsē cūku taukus, liek sagrieztās sēnes, garšvielas un sautē apmēram 20 - 30 minūtes, kamēr iztvaiko liekais šķidrums.
- Karstas sēnes sapilda dezinficēta burkā, noslēdz ar vāciņu.
- Jāskatās, lai sēnes būtu pārklātas ar taukiem.
- Šādi sagatavotas sēnes var arī bojāties, sevišķi tad, ja sēņu sautēšanas laikā nav pietiekami iztvaicēts liekais šķidrums.
- Bojāšanās gadījumā sēnes var atkārtoti karsēt un no jauna sapildīt traukos.
- Ziemā šādas sēnes tikai jāuzsilda un tās ir gatavas lietošanai.
- Baravikas taukos var uzglabāt 3 - 4 mēnešus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!