Baravikas taukos

Baravikas taukos Foto: Baravikas taukos

Sastāvdaļas

  • 500 g baraviku
  • 200 g cūku tauku
  • sāls
  • smalkie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs.
  2. Katliņā uzkarsē cūku taukus, liek sagrieztās sēnes, garšvielas un sautē apmēram 20 - 30 minūtes, kamēr iztvaiko liekais šķidrums.
  3. Karstas sēnes sapilda dezinficēta burkā, noslēdz ar vāciņu.
  4. Jāskatās, lai sēnes būtu pārklātas ar taukiem.
  5. Šādi sagatavotas sēnes var arī bojāties, sevišķi tad, ja sēņu sautēšanas laikā nav pietiekami iztvaicēts liekais šķidrums.
  6. Bojāšanās gadījumā sēnes var atkārtoti karsēt un no jauna sapildīt traukos.
  7. Ziemā šādas sēnes tikai jāuzsilda un tās ir gatavas lietošanai.
  8. Baravikas taukos var uzglabāt 3 - 4 mēnešus.

    Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes