Sastāvdaļas
- 200 ml ūdens
- 8 olu dzeltenumi
- 50 g želatīna
- 300 g cukura
- 500-600 ml saldā krējuma
- 700 ml baltvīna
- 1 citrons
- 1 apelsīns
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu dzeltenumus un cukuru (cukura daudzumu varat mainīt pēc pašu ieskatiem).
- Pievieno citronu un apelsīnu sulu, rūpīgi iemaisām.
- Tad pievieno vīnu un turpina putot.
- želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest 20 - 30 minūtes.
- Olu dzeltenumu masu ielej nelielā katliņā un, nepārtraukti maisot, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Karsē minimums 5 - 7 minūtes, tad pievieno uzbriedināto želatīnu un rūpīgi samaisa.
- Novieto krēmu nedaudz atdzesēties.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un pievieno atdzesētajam krēmam.
- Ar kustībām no apakšas un augšu rūpīgi samaisa krēmu viendabīgā masā un ievieto ledusskapī uz 20 minūtēm.
- Šo krēmu var izmantot gan dažādām kūkām, gan tortēm un citiem konditorejas izstrādājumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!