Sastāvdaļas
- 2 baklažāni
- piens
- milti
- maiga olīveļļa
- vijīgs medus
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Baklažānus sagriež pirksta lieluma gabalos.
- Liek lielā traukā, apsāla ar tējkaroti sāls un ar rokām viegli sajauc.
- Pārlej ar pienu tā, lai baklažāni pilnība pārmērkti.
- Atstāj uz stundu izmērcēties.
- Nokāš.
- Miltus ieber šķīvī.
- Katru gabaliņu apviļā miltos, nopurina lieko.
- Pannā lej olīveļļu apmēram 2 cm biezumā (lai baklažāni iegrimst eļļā).
- Uzkarsē uz vidējas liesmas un apcep baklažānu nūjiņas - apmēram 2 minūtes.
- Cep pa daļām lai panna nav pārlieku pārblīvēta.
- Gatavos kārto uz papīra dvieļa.
- Kad visi baklažāni izcepti, tos atkal liek dziļā traukā, pārkaisa šķipsniņu sāls un melno piparu, pārslaka pāris ēdamkarotes medus.
- Ar divām karotēm viegli uzmanīgi samaisa.
Patika recepte? Iesaki draugiem. Paldies!