Baklažāni ar medu

Baklažāni ar medu Foto: Baklažāni ar medu

Sastāvdaļas

  • 2 baklažāni
  • piens
  • milti
  • maiga olīveļļa
  • vijīgs medus
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Baklažānus sagriež pirksta lieluma gabalos.
  2. Liek lielā traukā, apsāla ar tējkaroti sāls un ar rokām viegli sajauc.
  3. Pārlej ar pienu tā, lai baklažāni pilnība pārmērkti.
  4. Atstāj uz stundu izmērcēties.
  5. Nokāš.
  6. Miltus ieber šķīvī.
  7. Katru gabaliņu apviļā miltos, nopurina lieko.
  8. Pannā lej olīveļļu apmēram 2 cm biezumā (lai baklažāni iegrimst eļļā).
  9. Uzkarsē uz vidējas liesmas un apcep baklažānu nūjiņas - apmēram 2 minūtes.
  10. Cep pa daļām lai panna nav pārlieku pārblīvēta.
  11. Gatavos kārto uz papīra dvieļa.
  12. Kad visi baklažāni izcepti, tos atkal liek dziļā traukā, pārkaisa šķipsniņu sāls un melno piparu, pārslaka pāris ēdamkarotes medus.
  13. Ar divām karotēm viegli uzmanīgi samaisa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes