Augļu torte

Augļu torte Foto: Augļu torte

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes kviešu miltu
  • 4 olas
  • 1 glāze cukura
  • 125 g sviesta
  • 1/2 glāzes skābā krējuma
  • sāls
  • 1 citrons
  • dzeramā soda

Pildījumam:

  • 1/2 glāzes jāņogu želejas
  • 1 glāze saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 400 g augļu (plūmes, bumbieri, melones, āboli)
  • 1 glāze ābolu sulas želejas
  • 1 glāze riekstu

Pagatavošana

  1. Sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pievieno olas, kā arī krējumu, sarīvētu citrona miziņu, izsijātus kviešu miltus, sajauktus ar dzeramo sodu.
  2. Mīklu novieto uz 30-40 minūtēm ledusskapī.
  3. Pēc tam mīklu sadala divās daļās, katru izveltnē vēlamā formā, liek sagatavotā veidnē un cep mērenā siltumā gaiši brūnu.
  4. Atdzisušas ripas pilda ar jāņogu želeju un pusi saputota putukrējuma.
  5. Torti pārliek ar vīna sīrupā apvārītiem augļiem (vai kompota augļiem), pārlej ar recēt sākušu ābolu sulas želeju.
  6. Malas apziež ar putukrējumu, pārklāj ar sasmalcinātiem grauzdētiem riekstiem.
  7. Tortes malu rotā ar putukrējuma valnīti.
  8. Augļu torti var pagatavot no smilšu un biskvīta mīklām (viena kārta smilšu, otra - biskvīta) vai no sviesta-olu mīklas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes