Aknas baltvīna mērcē

Aknas baltvīna mērcē Foto: Aknas baltvīna mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g aknu 
  • 100 ml baltvīna 
  • 3 ķiploka daiviņas 
  • 2 sarkanie sīpoli 
  • 1 saišķītis pētersīļu 
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes konjaka 
  • 1 ēdamkarote olīveļļas 
  • 1 tējkarote jūras sāls 
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Pētersīļus sakapā, sīpolus sagriež pusgredzenos.
  2. Sīpolus apcep uz lielas uguns, 1 ēdamkarotē sviesta, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
  3. Ķiplokus saspiež, pievieno sīpoliem, cep 2-3 minūtes, pieber piparus, sāli, pielej vīnu, iztvaicē to pilnībā.
  4. Pievieno 3/4 pētersīļu, samaisa un noņem no uguns.
  5. Aknas noskalo, novelk plēves, sagriež salmiņos.
  6. Pannā izkausē 1 ēdamkaroti sviesta, pielej olīveļļu, cep aknas, pieber sāli, piparus, cep no katras puses 2 minūtes.
  7. Pielej konjaku, samaisa, turpina sautēt 30 sekundes.
  8. Pirms pasniegšanas, aknas pārlej ar pētersīļu mērci un pārkaisa ar atlikušajiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes